Rondje over Hilvarenbeek

WP_20160317_14_24_39_ProMakkers,
Al een poos heb ik met m’n baas en m’n werkgever afgesproken om dinsdagmiddag en donderdagmiddag met TCV te gaan fietsen, tenminste als het weer het toelaat. Donderdagochtend stralend weer. Om 10 uur belde m’n baas nog om te vragen of ik echt wel zou gaan fietsen, je kleren liggen klaar.

Met Piet G, Hans vd W, Fred v B. en Cees v K. stonden we 5 voor 1 heerlijk uit de wind en in de zon tegen Eethuis Brabant. Cees had een voorkeur voor Hilvarenbeek. En om de nodige stemmen te verzamelen stelde hij een zonovergoten terras in het vooruitzicht. Met Piet en Cees op kop naar Hilvarenbeek. Fred was er al eens geweest. Als er een beslismoment aan de horizon opdook wist Fred meteen wat we zouden doen. Daar gaan we links en dan meteen rechts. De zon in Hilvarenbeek was een hoogtezon en op een kluitje pasten we er net onder.

Bij het wegfietsen had ik het idee dat de koffie deze keer wel erg verkeerd was. Na een paar kilometer bleek de oorzaak, lekke achterband. Aardig gaatje in de zijkant. Cees en Fred hielden het publiek op afstand, Hans gaf advies en Piet hielp me met het monteren van een nieuwe binnenband. Volgende keer bij een lekke band de ketting op het kleinste kransje adviseerde Hans, geen idee waarom. In Oisterwijk vroeg Hans of ik hem niet had gemist. Niet echt natuurlijk. Hans had een lekke voorband gehad, daar niks van gezegd, het probleem in z’n uppie opgelost en weer bijgefietst. Knap werk!!
Totaal zo’n 75 km gefietst, de helft van een enkele reis Wognum.
Jan B.

Geef een reactie

X