Rondje waar hebben ze de lekkerste koffie?

Daar stonden ze, een echte “Jan Boel”, zes mannen met dezelfde korte maar krachtige naam.
Zondag 13 augustus, prachtig fietsweer. Beetje magere opkomst van onze “elite” rijders: 3 A rijders en 2 B rijders, de C rijders waren met 7 man. De B en C rijders worden samengevoegd, is voor de B rijders ook wat gezelliger. De voorrijders van de C groep hadden zoals we gewend zijn weer een prachtige tocht in petto. Het eerste stuk tot de Rustende Jager was weer behoorlijk druk met wandelaars en e-bikers. Hans W. viel het op dat er meestal grote vrouwen op zo’n fiets zaten, we gaan erop letten. Via Tilburg fietsten we langs vuilnisberg “de Spinder” waar ze dit jaar nog 30.000 zonnepanelen gaan bouwen. Wel opschieten want we hebben er nu nog niet eentje gezien. Via een mooi landelijk gebied met prachtige wilde bloemen langs maisvelden richting Waspik voor een koffiepauze maar helaas alles dicht.

Jan L. riep al meermalen dat hij wel een adres wist wat open zou zijn, daar was de koffie zo goed en zo’n lekker appelgebak. Het was “de bonte kraai” in Raamsdonk, wel een heel betrouwbare naam, dat moest wel iets speciaals worden. Via het halve zolenpad konden we er komen, gelukkig want wij hadden onderhand wel zin in een koffietje. Na een kleine 5 minuten gereden te hebben kwam Jan L. tot de ontdekking dat hij rechtsaf had moeten slaan op de T-splitsing. De moed zonk ons in de schoenen. We rijden door naar Waalwijk en als daar ook niets open is gaan we wel naar de Molen in Kuijk.

Maar gelukkig op het pleintje voor het schoenenmuseum was “De Stop” wel open. Volgend probleem was wel het watergekletter van de fonteinen, de prostaten werden er behoorlijk door geprikkeld en ik zag de fietsmaten wiebelen op hun kruk. Gelukkig was de koffie puik en er werd heel wat gediscussieerd, vooral over de stuurmanskunsten van Mathieu van de Poel. Was het nou een Belg of een Hollander etc, het ging er heftig aan toe. Via het nieuw aangelegde fietspad van Elshout tot aan de rotonde bij de paters konden wij het wegdek keuren, het werd dik voor elkaar bevonden, nu het laatste stukje nog. (Zal wel na de bouwvak gebeuren)

Nou mannen, het was me weer zeer aangenaam, lekker gefietst en tot volgende keer.

Jan D.

Geef een reactie

X