Scheepvaarttocht

Deze zondag stond de Schepentocht op het programma. Vanwege de kilometers (uiteindelijk 110 km) stonden we om 8.30 uur al aan de start. Dat het najaar er inmiddels opzit was met de regen van de afgelopen dagen al ruimschoots bekend. De weergoden waren ons vandaag goed gezind. Bij de start was het fris met circa 6 graden. De zon brak al snel door om ons niet meer te verlaten. Kortom, heerlijk fietsweer. Met 12 man sterk (inclusief voorrijder Hans de Schipper) gingen we van start. Via de brug bij Heusden, Woudrichem, de brug bij Gorinchem richting Sliedrecht om daar via de spoorbrug de Merwede over te steken om uiteindelijk neer te strijken op het terras van Eetkamercafé Fluitekruid.
De timing van Hans was perfect. Hij liet de groep vlak voor Sliedrecht bewust op hetzelfde punt fout rijden als vorig jaar. Daardoor kwamen wij aan op de ‘Kop van ’t Land’ op het moment dat uitbaatster het bord ‘open’ klaarzette. Een punctualiteit waar de NS nog een voorbeeld aan kan nemen. We constateerden met elkaar dat de meesten van ons thuis minder hard aan de arbeid moeten dan op dit terras. We zaten nog niet of de plek naar de afvalemmer werd fijntjes gewezen en de distributie van de – overigens prima – koffie werd direct bij één van ons belegd. Enfin, toen het tijd was om het veer – ook weer exact getimed door Hans – over de Nieuwe Merwede te pakken was er nog geen gedeelde opvatting naar wiens ‘Fluitekruid’ deze uitspanning was genoemd.
We genoten van de overtocht en de daarop volgende rit over de strak geasfalteerde (oude zee)dijken door de Biesbosch. Heerlijk. Gelukkig bleef de schade bij het schampen van een wandelaar die ongeveer het hele fietspad nodig had beperkt tot wat schrik in de benen bij een paar van ons. Via Werkendam en Hank ging het richting Keizersveer en kwamen we op zeer bekend terrein.  Op de Zomerdijk langs de Bergsche Maas ging het gas er op. De mannen roken thuis, bier of wat anders. Het was weer een mooie start van de zondag.

Patrick

Geef een reactie

X