Sponsortocht

De herinneringen aan de Sponsortocht van 31 maart van Jan Buisman.

Ik moet zeggen dat ik ontzettend prettig heb gefietst. Niet te warm, niet te koud, de mensen die zo’n tocht tot een feestje maken waren er allemaal en de mensen die iets anders belangrijker vonden waren er niet.  Elk nadeel hep z’n vooroordeel.

Voor ik aan een verslag van de tocht begin wil ik (vaste en zeker namens iedereen) Jan van Buul bedanken voor het maken van de foto’s. Hoe vaak hoor je niet, “gelukkig hebben we de foto’s nog”.

Jan is prominent lid van de Fotogroep Vlijmen en dat Jan niet te beroerd is om z’n talenten te verspillen aan onze kermiskoers is heel bijzonder. Op 20, 21 en 22 april, da’s met Pasen heeft Fotogroep Vlijmen weer een expositie/wedstrijd in De Korf. Ik denk dat een aantal van de door Jan gemaakte foto’s daar wel zal hangen. Ga maar eens kijken. In TCV-tenue is de toegang gratis.

Ook veel dank voor de initiatiefnemers van deze sponsortocht. Leuk om te zien wie en wat er achter zo’n naam op ons shirtje zit. Aan het begin van de tocht verraste Van Bommel ons al met de klassieke tourbanaan. Halverwege, in Rossum, mochten we zelfs ergens naar binnen om te pauzeren. Verf & Brandhout las ik door m’n beslagen leesbrilletje. Maar na het eerste kopje excellente Smit & Dorlas koffie in een ecologisch verantwoorde beker trok de mist wat op. Brandt & Fernhout was het natuurlijk. De bomen groeien er (nog) niet tot in de hemel maar al wel tot het plafond. Prachtig bedacht en gedaan. Ook de koek was ook van werkelijk superieure kwaliteit!! Akelig vers dus waarschijnlijk nog diezelfde ochtend rechtstreeks ingefietst vanuit bakkerij Gremme & Ella in Dreumel. Binnenkort ga ik er even op de fiets naar toe om wat in te slaan.

Een fantastische koers die toch bijna in mineur was geëindigd omdat onze Cees (van Kuijk) op het fietspad tussen Treurenburg en de A59 als donderslag bij heldere hemel een spookrijder tegenkwam. Cees fietste ongeveer midden in de groep op het uiterste linker randje. De makkers voor Cees gingen op het juiste moment wat naar rechts om een clash met de spoorrijder te voorkomen. Cees ook maar het scheelde weinig. De politie had die spookrijder natuurlijk al lang van de weg moeten halen. Maar ja, sinds Chris met pensioen is hebben we er niet zoveel meer aan.

Dan nog ff 30- en 30+. Ooit had ik een leraar rekenen die de eerste les begon met wat mensenkennis. Kijk, er zijn 3 soorten mensen. De soort die kan rekenen en de soort die dat niet kan. VRAGEN!!! GEEN VRAGEN!!! Gaandeweg deze koers ontstond het idee om niet het verschil in de koers bepalend te laten zijn maar het verschil in de renner. Ik zag renners met haast en renners van het soort “haastige spoed ….”. De haastige renners pik je er meteen uit, bochten afsnijden, rotondes aan de verkeerde kant passeren, op de weg fietsen ook als er een goed fietspad is, zoveel mogelijk uit de wind blijven om glorieus Vlijmen te kunnen binnenracen. In de pauze worden hun fietstochten altijd toegelicht met het klokje, afstand, hoogtemeters, gemiddelde snelheid en wat redenen waarom dat wel wat meer had kunnen zijn. Kennelijk ziet men weinig meer dan het klokje. De onthaaste renners kijken naar alles behalve het klokje. Het ene is niet beter dan het andere maar je kan beter niet samen gaan fietsen.

Jan

Geef een reactie

X