Top fietsweek in Luxemburg

(Een kort verslag. De uiteindelijke versie volgt eind oktober, begin november.)

Als vervolg op het TC Vlijmen fietsweekend naar Wognum, was er dit jaar de TC Vlijmen fietsweek in Luxemburg, maar deze keer met de dames.
Na een bijeenkomst ten huize van Annie en Jan was het snel geregeld. Er werden plaatsen gereserveerd voor Caravans, campers en stacaravans op camping Op Der Sauer in Diekirch.
De caravans en campers konden allemaal naast elkaar staan, naast die van Van der Linden. Dat was erg gezellig.

Bovenstaande fietsers van TC Vlijmen waren bij deze geweldige fietsweek van de partij.

Ook de partners waren erbij, uitgezonderd Rieki van Jan en Diny van Hans.
Er was ook een “gast”?
“t is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker.
Zal hem snel eens vragen naar zijn naam.
Het Bleek Kees Geers (Blauw)

Twee fietsers zouden vanuit Vlijmen naar Diekirch fietsen in 3 etappes via landschappelijk mooie en rustige wegen. Dit waren Jan B en ik (Jan P.)
Annie en Jan hadden voor deze gelegenheid een “crazy camper” gehuurd.
Hun ervaring was dat deze camper erg goed was voor de liefde maar minder geschikt voor comfort. Jan heeft er achteruit tijgeren geleerd en biedt nu een cursus hierin aan.

Op donderdag 10 augustus vertrokken Jan en ik naar Vijlen, Limburg, een rit van 167 km met 739 htm (hoogtemeters). Annie en Maria reden met de camper. Jan en Ik werden verwend.

De volgende dag dwars door de Ardennen met hun vele heuveltjes naar Beho, een rit van 110 en 1651 htm. De derde dag was het regenachtig en besloten we de laatste 40 km met de camper mee te rijden. Jammer want anders hadden we nog een ritje van 90 km kunnen fietsen. Van de andere kant hadden we een relatief makkelijke dag.

Zo kwamen we op de camping in Diekirch waar we ons installeerden. Lopende de dag kwamen ook de andere fietsers. Er werd ’s middags op een gezellige manier kennis met elkaar gemaakt onder het genot van een hapje en drankje.

De weersomstandigheden waren matig volgens de geraadpleegde weer-sites, maar gelukkig voor ons was het veel beter dan verwacht.
We vertrokken zondags voor een tocht van 55 km met 761 htm door het dal van de Wark. De namiddag was erg gezellig. Dit viel in zo een goede aarde dat we daar maar een dagelijks ritueel van hebben gemaakt.

De maandag 80 km met 983 htm. Een rit naar Vianden en de Mont Sint Nicolaas.

Dinsdag een rit van 70 km en 986 htm. Door het Mullerthal en naar Chateau Beaufort.

Omdat het fantastisch weer was werd besloten om een gezamenlijke barbecue te houden. Dit werd op een schitterende manier door de dames geregeld. Ieder had iets lekkers gemaakt.   

Fiets petje af.

De heren fietsers behoefden alleen maar te fietsen, douchen, stoelen tafels en BBQ branders klaar te zetten. Natuurlijk moest er ook iemand zijn die het overzicht had.

Daarna kon het feest beginnen.

En dat was het, een geweldige middag en avond.

Annie en Jan hadden de dag bezongen met het lied “Prachtige dag”.

Jan P had een halfjaar zitten zweten op een tekst met alleen maar bekende titels van Nederlandse liedjes op de wijs van “Als de klok van Arnemuiden.

Hans vd W. had nog een toepasselijk lied getiteld “Waar is toch mijn caravan”. Waarschijnlijk getriggerd door deze avond.

Jan B had nog een woordje over de afsluiting van het Wognum weekend en overhandigde mij een verdeelsleutel met een kluis erbij. De inhoud: erg gewaardeerde suikerzakjes en koffiemelk kuipjes. Hij verklapte ook nog een geheim dat zijn Annie hoofd “klaarover” is geweest bij de harmonie. 

 

Je hebt van die gezellige bijeenkomsten waarvan je wilt dat ze nooit eindigen!

Woensdag een keuze.
Ik koos voor gezelligheidsrit met de dames en heren naar Echternach, een rit van 56 km en 223 htm. Heerlijk langs de Sure, Uiteraard met koffie en gebak en lekker lunchen in Echternach.
Daarna weer terug.

Donderdag een rit van 92 km die werd gewijzigd in 80 km en uiteindelijk 107 km en1686 htm werd. Chris snapte niet hoe dat werkt!.

Vrijdag de eerste dag slecht. Geen fietsweer werd besloten. Dus doen wat je zelf wil. Enkelen vertrokken die dag naar huis. De overige 10 zijn ’s middags gaan borrelen en daarna in Diekirch gaan dineren in een door de dames geselecteerd restaurant.

Zaterdag de laatste rit. Het weer was weer prachtig. Een rit van 61 km en 941 htm met de afdaling via Brandenbourg.
Daarna vertrokken enkelen richting huis anderen bleven nog of gingen verder.

Meisjes en jongens, het was een top week, geweldig. Volgend jaar weer zoiets?

Een uitgebreider verslag van deze top week volgt zoals toegezegd.


Groetjes
Jan Pullens

PS : Kunnen we Kees Geers niet overhalen om lid te worden van TC Vlijmen?

Geef een reactie

X