Uitgestelde Paaseierentocht

IMAG2557De Paaseierentocht van Hans stond keurig geprogrammeerd op tweede paasdag, 28 maart. Maar daar hebben de weergoden een balk voor gestoken. De KNMI kwam met de weerwaarschuwing, code geel. En dat was niet voor niets. Storm en regen teisterde ons kikkerlandje. Als je buiten niets te zoeken had, moest je binnenblijven. Zeker op de fiets was het gekkenwerk geweest.

Samen met Hans ben ik nog naar het Plein gegaan om een eventuele diehard uit te leggen, dat de tocht is uitgesteld. Dat bleek niet nodig te zijn. Of we hebben er geen, of iedereen was zelf zo verstandig om in te zien dat het geen fietsweer was.

De tocht verscheen incognito opnieuw in het programma op 22 mei. De Paaseierentocht heette op die datum de Eierentocht, want die waren gewoon blijven liggen. Midden op de rotonde voor Rossum zijn we even afgestapt om daar een groepsfoto te maken. Dini, de echtgenote van Hans, zou als onafhankelijk jurylid de diverse foto’s beoordelen. De hoofdprijs was geloof ik een knuffel en drie zoenen van de jury, toch? Wij zijn benieuwd naar de uitslag.

Bij Zaltbommel zijn we de Waal overgestoken om hem vervolgens te gaan volgen, richting Tiel. Via de metropolen, Zennewijnen, Wadenoijen, KAPEL-Avezaath en de overtreffende trap KERK-Avezaath, kwamen we, ondanks de twijfelachtige voorspellingen toch droog aan in Buren. We hebben zelfs op het terras gezeten voor de koffie met appelgebak EN toch nog enkele paaseitjes die waarschijnlijk over de datum waren. Maar na 55 Km fietsen en nog 45 Km voor de boeg zijn we niet kieskeurig. Er bleef niets liggen.

Kort na het vertrek uit Buren begon de lucht te betrekken en vielen er enkele spetters. Vlak voor Geldermalsen ging het serieus mis en moest de regenjas aan. Tijdens het schuilen onder een boom en het aantrekken van de regenjas werd door Hans een referendum gehouden zoals onze regering dat ook doet. De keuze was;
1. We gaan in Geldermalsen rechtdoor en via de kortste weg naar huis.
2. We maken de route gewoon af en gaan via de Linge tot voorbij Deil.
De meerderheid koos voor optie 1, vervolgens kregen we optie 2. En dat was maar goed ook, want optie 1, leidde ons onder een hele donkere wolk door, terwijl optie 2 daar omheen ging. We fietsten nog maar net langs de Linge richting Deil, toen de regenjas uit kon. Nog geen kwartiertje aan gehad.

Uiteraard zaten we wel goed onder de bagger want de weg was hier en daar nat. Eenmaal terug in Vlijmen bleek alles kurkdroog te zijn. Het had hier niet geregend. Dat mocht de pret niet drukken, we waren met een mooie groep, iedereen kon het tempo goed bijbenen. Misschien kwam dat doordat we voor het eerst de theorie in de praktijk hebben gebracht, dat je de gaten die soms vallen, niet moet laten dichtrijden door degene die het gat laat vallen. Het gat moet gedicht worden door je in het gat achter je te laten zakken. Het werkt perfect. Op die manier worden de sterkere wat zwaarder belast en de minder sterken onder ons, ontzien en uit de wind gehouden. Dat alles onder regie en strakke leiding van Hans. Hans, bedankt hiervoor en uiteraard voor deze mooie route via de stad Buren die voor onze Oranjes en alle overige Nederlanders een historische stad is.

Piet
Vervolg hieronder.

Daags na publicatie van bovenstaand verslag kwam Hans met de uitslag van de fotowedstrijd.
Er was in 5 categorieën een prijs te winnen, (bleek achteraf).
Ik zal me beperken tot de 5 eerste prijzen. Die zijn als volgt verdeeld;
De foto bovenaan dit verslag is winnaar in de categorie “Groepen”.
Deze foto heeft in de categorie “Landschap” hoge ogen gegooid.
De categorie “Stilleven” leverde op een drukke rotonde dit plaatje op.
Gezeten aan de koffie met gebak en paaseieren is in de categorie “Artistiek” dit plaatje gemaakt.
En we sluiten hieronder af met een eerste prijs voor de categorie “Portretten”.
De prijzen zijn af te halen bij Dini.
Ei Portretten

Geef een reactie

X