Verrassingstocht 2013

Op een regenachtige zondagochtend stonden slechts 6 van de 11 groene vinkjes op het plein. De rest zag de bui al hangen en bleef lekker op bed liggen. De 2013 editie van de verrassingstocht was weer een hele bijzondere.

Om iets over 8 vertrokken we met 6 man in oostelijke richting terwijl het steeds harder begon te regenen. Dikke druppels spatte kapot tegen mijn sportbril en ik voelde hoe mijn sokken zich vol zogen met water. Net over de gemeentegrens met ‘s-Hertogenbosch stoppen we even om onze regenjassen aan te trekken.

Via Schijndel, Nijnsel en Erp rijden we naar Ravenstein terwijl het steeds harder lijkt te gaan regenen. Witte sokken worden zwart en alles wat droog was wordt nat. Gelukkig is ons koffieadres in zicht.

In Ravenstein vinden we een leuke pauzeplaats aan de Marktstraat. Het is er aangenaam warm en de koffie is er lekker sterk. Op de zachte stoelen kunnen we even bijkomen en wordt er wat gekletst.

Na de pauze regent het nog even door maar al snel wordt er droog. Met een flink tempo rijden we over de dijk via Demen en Dieden en later via Rosmalen richting Vlijmen. Binnen anderhalf uur zijn we weer thuis. Het was een zware maar mooie tocht.

Geef een reactie

X