Vriendelijk verzoek

Beste Fietsmakkers,

Een aardige dame in het Jeroen Bosch ziekenhuis vroeg mij –ook namens haar partner- dit verzoek aan jullie over te brengen.

Ik was niet in de situatie om dat te weigeren. Ik was namelijk in het JBZ voor een behandeling. Niet omdat ik van m’n fiets was gevallen maar juist om dat te voorkomen. M’n linker pink was in de loop der jaren zo krom gegroeid dat er nog precies de hals van een bierflesje in paste. In de kroeg hartstikke gemakkelijk. Ik duwde er een flesje in en zonder er op te letten bleef dat prachtig hangen.

Maar om in de kroeg te komen moet je af en toe toch een stukje fietsen. Wilde ik dan m’n linkerhand van het stuur pakken om richting aan te geven bleef het stuur in de biergreep hangen. Gevolg was dat ik eerst linksaf sloeg en dan pas richting aangaf. Bloedlink. Uiteindelijk fietste ik alleen nog maar rechtsom.

En zo kwam ik op een goede dag op de snijtafel van het JBZ te liggen, geholpen door een alleraardigste operatiezuster. Heeft u nog een beetje fysieke conditie meneer? Zeker!! Ik ben lid van Toerclub Vlijmen en zit regelmatig op de racefiets. En dan fietsen we op zondagochtend zomaar 60 kilometer. Oké, da’s toevallig. Ik woon aan de dijk ergens tussen Bokhoven en Rossum. In het weekend zouden we uit kunnen slapen als het niet zo was dat we ’s morgens wakker worden van het ge-bep van die toerfietsers. Je hoort ze van verre al aankomen en het geluid verdwijnt pas als ze uit het zicht zijn. Uiterst storend, het lijken wel en stelletje oude wijven. Ook andere prettige activiteiten in de slaapkamer schieten er zo bij in. Je wordt net een beetje vrolijk en dan komt er weer zo’n ploegje langs.

Daarom meneer. Zou u uw club vriendelijke willen verzoeken om op onze dijk achter elkaar te fietsen. We zullen jullie dankbaar zijn.

In februari moet ik weer op controle. Dus graag jullie medewerking!!

Vriendelijke groet en een voorspoedig 2018 zonder operatietafels.

Jan B.

Geef een reactie

X