Wat de TC Wognum dames deden in Den Bosch

Statie portretOp 29 augustus jl. hebben een aantal TCV leden de Van Moorseltocht gereden samen met leden van TC Wognum. Voor de dames die mee zouden komen had ik een alternatief programma gemaakt, waar ze zeer tevreden mee waren. De dames hebben het programma stap voor stap gevolgd en er een verslag over geschreven. Het is hieronder te lezen.
Er is mij verzekerd dat Adri Aentius (een van de fietsende mannen) ook een verslag zou schrijven.
Zodra ik het heb, voeg ik het hierbij.

Piet Geers

Wat de TC Wognum dames deden in Den Bosch

Clubdriedaagse naar Den Bosch. Leuke stad, mooie omgeving, gezelligheid en lekker eten. Dat trok acht  echtgenotes van de fietsers wel aan! Hoe het ze verging lezen jullie in onderstaand verslagje. 

In de lounge van het Van de Valk Motel Vught-Den Bosch ontmoeten vier vrouwen (Marga, Jacqueline, Ria en ik)elkaar rond het middaguur op vrijdag 28 augustus. Voor inchecken is het nog wat te vroeg, dus de fietsen van de auto’s gehaald en ‘an de reed’. Eerst maar eens een knooppuntenbord zoeken en een lange rij knooppuntnummers noteren. Zo kunnen we wel een tijdje vooruit!

Broodje van thuis mee, dus al gauw zoeken naar een bankje. Het landschap is afwisselend, de zon schijnt volop, maar bankjes zijn niet voorradig. Dus, om de hongerklap voor te zijn, dan maar staand een paar kadetjes verorberen.
N
atuurlijk zie je daarna bankjes bij de vleet…

We pakken een terrasje, waar we strijd leveren met de wespen. Maar mooi is het! Lekker rustig ook en de route is goed te doen. Na bijna 30 kilometer zijn we weer bij het motel. De andere vier dames (Miranda, Ineke, Mireia en Marjan) zitten al pontificaal op het terras te genieten. Wij gaan inchecken, de kamers zien er prima uit.

Als we weer terug zijn, zien we dat ook de mannen gearriveerd zijn. Het bier is al besteld en weldra wordt er geproost op het goede Brabantse leven. Het diner is goed verzorgd. Sommigen zoeken daarna hun kamer op, maar een aantal diehards gaat door tot na middernacht.

De volgende ochtend (zaterdag) begroeten we de leden van Tourclub Vlijmen die met de mannen van TC Wognum een tocht gaan rijden. Staatsieportret op de trap en rijden maar!

Vier fietsende en vier wandelende dames tijgen vervolgens naar Den Bosch. Eerst een vaartocht over de Binnendieze, het riviertje dat dwars door de stad loopt. We hebben een goede schipper/verteller, die ons alle bijzonderheden uitlegt. Vaak varen we onder gewelven door. Daarop zijn eeuwen geleden huizen gebouwd en soms loopt er een weg overheen. De doorkijkjes zijn schitterend. Sinds kort voert de vaarroute ook buiten de oude stadsmuren en maken we dus een rondje. Hierna zijn we wel toe aan een kop koffie en een echte Bossche bol. Met vork en mes gaan we die te lijf.

Hierna naar de indrukwekkende Sint Janskathedraal met zijn gotische bogen en talloze beelden. Een prachtig groot orgel, een majestueuze preekstoel, gebrandschilderde ramen en een immens koor. Ook buiten is de Kathedrale Basiliek van SintJan Evangelist (zoals de kerk voluit heet) imponerend. Uniek in Nederland zijn de dubbele luchtbogen en uniek in de wereld zijn de 96 luchtboogfiguren . Maar ook het vrij nieuwe beeld van een engel met een broek aan en bellend met een mobieltje trekt de aandacht.

In de binnenstad is kermis en markt, dus het is een drukte van belang. We slenteren door de stad en drinken nog wat met elkaar. Daarna maken de fietsers een mooie rit via Sint Michelsgestel en Esch naar het motel en de lopers gaan nog een tijdje ‘stadten’. De mannen zijn al terug als we na ruim dertig kilometer fietsen rond vijf uur aankomen. Het eten is weer prima voor elkaar en er wordt door de meesten gezellig nagezeten.

In de vroege zondagochtend horen we onweer en harde regen, maar als de fietsers richting Wognum vertrekken is het gelukkig droog. Ze treffen het de hele rit met het weer. De dames nemen nog een koppie en gaan dan allemaal huns weegs. Einde van een gezellig weekend met vol zonneschijn en weinig wind.

De organisatie hartelijk bedankt, namens alle vrouwen.

Ina Broekhuizen

Geef een reactie

X