Weekend Maastricht 2013

Zaterdagochtend 8 juni om 11 uur verzamelden 11 leden van Toerclub Vlijmen zich op het Plein voor een bijzonder weekend. Onder leiding van Rik zouden we naar Maastricht fietsen. 

Toerclub Vlijmen klaar voor de rit naar Maastricht

Met de wind in de rug en met een snelheid van rond de 32 kilometer per uur fietsen we richting het zuiden. Via Helvoirt, Haren en Oisterwijk schieten tussen Tilburg en Eindhoven door. Vervolgens rijden we door Dommelen en langs de prachtige Dommelse watermolen. Via Valkenswaard zetten en koers naar de Vlaamse grens. Als we langs het plaats Wallik rijden krijgt een enkele heimwee en denkt dat we alweer bijna thuis zijn, maar niets is minder waar.

Lunch in Klein-Brogel

Net over de helft stoppen we in Klein-Brogel bij Run Inn voor een uitgebreide lunch. De cola vloeit rijkelijk en iedereen geniet van zijn uitsmijter, omelet of pasta. Na deze tankbeurt stappen we weer op de fiets en zetten we koers naar Maastricht. De twee helft verloopt echter niet zo soepel als het eerste deel van de dag.

We fietsen langs vliegbasis Klein-Brogel en rijden door het Limburgse land naar Peer. Vanuit daar zakken we langzaam af naar het zuiden en komen we nog door het plaats Meeuwen. Ondertussen wordt het landschap steeds glooiender en moeten we soms zelf klimmen. Vervolgens belanden we in Genk en moeten we toch even zoeken.  Via het stadspark en een stukje snelweg komen echter al snel weer in de goede richting terecht. In de randgemeenten van Genk slaat het noodlot echter toe. Kort achter elkaar worden we getroffen door drie lekke banden. Gelukkig stonden we telkens niet meer dan 10 minuten stil, maar het lekkere tempo was er toch wel even uit.

Al snel weten we ons tempo weer te herpakken en bij Smeermaas steken we het Koning Albert Kanaal en de Zuid Willemsvaart over. Vervolgens is het nog maar een klein stukje naar ons hotel in hartje Maastricht.

Avondje Maastricht

Aangekomen bij hotel Holla worden de kamers verdeelt en kunnen we genieten van de luxe van een hotelkamer met alles erop en eraan en een prachtig uitzicht. Iedereen frist zich snel op voor de avondmaaltijd en een gezellige avond.
Als iedereen is opgefrist pakken we nog een pilsje bij het hotel en lopen we rustig richting de Markt om lekker te eten op een terras. Onder het genot van echt Limburgs bier genieten van saté, schnitzel en konijn. Op datzelfde terras zijn we  ook getuigen van een ‘vechtpartij’ en leggen we een goede bodem voor de rest de avond.

We sluiten ons bezoek aan Maastricht af in de verschillende kroegen van Maastricht en het werd nog een gezellig avond die velen zich nog lang zullen herinneren.

Route

Dit is een benadering van de ongeveer 120 kilometer lange route.


Grotere kaart weergeven

X