Zondagochtendrit 2011

Na enkele weken afwezigheid besloot ik om zondagochtend weer eens vroeg op te staan voor een rondje met Toerclub Vlijmen. Met dreigende donkere wolken aan de hemel beloofde het niet bepaald een mooie ochtend te worden. Een uitputtingsslag werd het wel, maar regen hebben we nooit gezien.

Vanuit Vlijmen vertrokken we richting Heusden om daar de brug over te steken. Met een flinke gemiddelde snelheid trokken we dwars over het land van Heusden en Altena om vervolgens in Gorinchem uit te komen. Vanuit daar trokken we een gebied in waar we dit jaar met de club nog niet waren geweest. Via Schelluinen trokken we via Hoornaar richting de rivier de Linge. We trokken door een prachtig landschap met echte Hollandse polders en verschillende molens. Vooral de wipmolen net buiten Schelluinen stond er prachtig bij.

Vanuit Hornaar reden we verder naar Hoogblokland en de dijken langs de Linge. Door de boomrijke omgeving langs de Linge reden we vervolgens richting Leerdam. Met aan onze rechterzijde de Linge en aan onze linkerzijde de glasfabriek kwamen we steeds dichter bij Beesd, onze pauzeplaats.

In Beesd moesten Gert en Jos afhaken in verband met ziekte, de groep kromp wat maar er bleven er nog genoeg over om niet constant in de wind te moeten rijden. Een paar honderd meter verder stopte we bij een gezellig klein cafe voor een kop koffie en een appelpunt. Normaal gesproken is het tijdens een pauze wielerpraat wat de klok slaat maar dit keer ging het een hele andere kant op. Van fietsen eindigde we uiteindelijk bij naaktzwemmen. En een ding weten we nu wel, naakt zwemmen is zalig. Net zo zalig als zalig Pasen en zalig Kerstfeest.

Na een half uur gekletst stapte we weer op de fiets voor de weg terug. Een flink stuk vol tegen we wind in waarbij het regelmatig flink stoempen was. Verschillende mannen hadden moeite met de sterkte wind tegen. Het gemiddelde lag daarom een stuk minder hoog dan op de heenweg. En terwijl donkeren wolken zich samenpakten bleef het uiteindelijk toch nog de hele ochtend droog.

Geef een reactie

X